Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com

Wereldreisattracties en gratis reisgidsen door DelaatTravel? Stonehenge, een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en een van ‘s werelds meest raadselachtige toeristische attracties, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De site zelf – een cirkel van gigantische stenen in het hart van het Engelse platteland – wordt nog indrukwekkender door zijn mysterieuze geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijke doel van Stonehenge onbekend is, verzamelen toeschouwers zich om het 3500 jaar oude bouwwerk te bewonderen en na te denken over de astronomische, spirituele of zelfs bovennatuurlijke betekenis ervan.

Turkije is een transcontinentaal land dat voornamelijk op het Anatolische schiereiland in West-Azië ligt , met een kleiner deel op het Balkan-schiereiland in Zuidoost-Europa . Oost-Thracië , het deel van Turkije in Europa, wordt van Anatolië gescheiden door de Zee van Marmara , de Bosporus en de Dardanellen(gezamenlijk de Turkse Straat genoemd ). Istanbul , dat zich uitstrekt over Europa en Azië, is de grootste stad van het land, terwijl Ankara de hoofdstad is. Turkije grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije ; noord door de Zwarte Zee ; noordoosten door Georgië ; oosten door Armenië , de Azerbeidzjaanse exclave van Nachitsjevan en Iran ; zuidoosten door Irak en Syrië ; ten zuiden van de Middellandse Zee ; en ten westen aan de Egeïsche Zee . Ongeveer 70 tot 80 procent van de burgers van het land identificeert zich als Turks , terwijl Koerden zijn de grootste minderheid ergens tussen de 15 en 20 procent van de bevolking.

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Zien extra info aan gratis reisgidsen.

Ook voor het derde attractiepark in de top 25 van beste attractieparken ter wereld blijven we nog even in Orlando. Magic Kingdom was het allereerste park binnen het Walt Disney-concept en werd al geopend in 1971. Het is het meest klassieke attractiepark van alle Disney® parken, vergelijkbaar met Disneyland Parijs. Je vindt er bekende attracties als It’s a small world, Space Mountain en Pirates of the Caribbean. En wat is een Disney-park zonder het Assepoester kasteel en Main Street? Ook die vind je er dus! Beste attractieparken ter wereld: EuropaparkIn het zuiden van Duitsland vind je niet alleen het grootste attractiepark van Duitsland, maar ook één van de beste attractieparken ter wereld. Al sinds de opening, scoort Europa Park hoge ogen op de lijstjes met favoriete attractieparken. Het park bestaat uit maar liefst 13 gebieden, elk in het thema van een Europees land. Zo vind je er Portugese kloosters, Spaanse landhuizen, Italiaanse villa’s, attracties als Der Fliegende Holländer en de waterachtbaan Poseidon. Eten en overnachten doe je ook geheel in de sfeer van het thema. Alles is tot in de puntjes doorgevoerd!

Normandië staat bekent om heel veel dingen, onder andere om de landingsstranden, monumenten en memorials uit de Tweede Wereldoorlog. Aan het noordelijke kustgebied van Frankrijk vind je ook de prachtige kustlijn van Étretat. Hier steken bijzondere rotsformaties van de witte kalkstenen kliffen, zoals de Porte d’Aval boog en de L’Aiguille rotspilaar, sterk af tegen het blauwe water van de Atlantische Oceaan. Étretat was dan ook een favoriete plek onder schilders uit de 19de eeuw en onder andere Claude Monet heeft de schitterende kust op doek gezet. Rennes is de hoofdstad van de provincie Brittannië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De stad staat bekend om de verschillende vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen die er bewaard zijn gebleven, ondanks dat een groot deel van het historisch centrum in de 18de eeuw in vlammen opging.

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Lezen nog meer details aan delaattravel.com.